Blogs
Bezmiegs: kā novērst un pārvarēt šo bieži sastopamo problēmu?
Bezmiegs ir bieži sastopams miega traucējums, kas izpaužas dažādos veidos – cilvēkam ir grūti aizmigt un saglabāt miegu, viņš nespēj pietiekami atpūsties vai bez iemesla mostas nakts vidū un agri no rīta.

Bezmiegs būtiski ietekmē mūsu dzīves kvalitāti, fizisko un pat garīgo veselību.

Bezmiegs ko darīt? Miega problēmas kopumā var iedalīt divos pamatveidos:
  • īstermiņa problēmas ir saistītas ar īstermiņa stresu un ilgst no dažām dienām līdz dažām nedēļām
  • hroniskas problēmas ir pastāvīgas un bieži liecina par dziļākām veselības problēmām
Bezmiegs nav slimība, bet tikai tās simptoms. Tomēr nopietni miega kvalitātes traucējumi var izraisīt smagas sekas, un bezmiega ārstēšanu nedrīkst atlikt uz rītdienu. Labās ziņas ir tādas, ka pastāv vairākas vienkāršas un efektīvas metodes šīs kaites novēršanai, kas noteikti palīdzēs atjaunot normālu miegu:
  • Problēmas apzināšana un miega režīma maiņa: pastāv vairāki sīkrīki un viedprogrammas, kas uzrauga miega kvalitāti un palīdz noteikt problēmu:
    Smart Pillow, pateicoties iebūvētam sensoram, palīdz novērtēt miega kvalitāti un noteikt kustību biežumu miega laikā, kā arī novērot sirds ritma traucējumus un miega apnoju, līdz ar to savlaicīgi konstatējot veselības problēmas.
    Sleepdot ir neliels sīkrīks, kas piestiprinās spilvenam un analizē miega ciklus un fāzes. Tas nosaka atpūtas kvalitāti un miegā pavadīto laiku, uzrauga temperatūru un mitrumu, kā arī uzskaita kustību biežumu.
  • Mājīga miega atmosfēra: ļoti bieži nepareizi izvēlēts matracis vai spilvens izraisa miega traucējumus. Pārliecinieties, ka visi miega piederumi atbilst Jūsu vēlmēm, un vajadzības gadījumā nomainiet tos.
  • Atteikšanās no kofeīna, alkohola un smaga ēdiena pirms naktsmiera: dažas stundas pirms miega ir vērts izvairīties no kofeīna un alkohola, kas var traucēt atpūtu. Pārāk trekna maltīte rada smaguma sajūtu un izraisa grūtības iemigt.
  • Atslābināšanās un meditācija: relaksācija un domu maiņas tehnikas palīdz nomierināties un noskaņoties atpūtai, kā arī pozitīvi ietekmē miega kvalitāti.
  • Medikamenti un psihoterapija: bezmiegs var tikt ārstēts arī ar speciālista izrakstītiem medikamentiem, kas jālieto stingri saskaņā ar norādījumiem. Hroniskais bezmiegs un citi miega traucējumi tiek ārstēti arī ar psihoterapijas vai kognitīvās terapijas palīdzību.

Bezmiegs nebūt nav nāves spriedums, bet gan kontrolējams veselības traucējums. Ar piemērotu pieeju Jūs varat ātri atgūt pilnvērtīgu atpūtu un normalizēt savu miegu.

Saistītās preces

-10%

Matracis

1332 €

1199 €

-45%

Matracis

2243 €

1234 €

-35%

Masāžas ierīce galvai

79 €

51 €

-30%

Aromāta lampa

159 €

111 €

-20%

Miega gadžets

86 €

69 €